još prijatelja...

još avio kompanija...

Pratite nas na socijalnim mrežama

SAFARI U TANZANIJI I ODMOR NA ZANZIBARU

KILIMANDŽARO, SAFARI U NACIONALNOM PARKU: JEZERO MANJARA ZA KOJI JE HEMINGVEJ REKAO DA JE NAJLEPŠE ŠTO JE VIDEO U AFRICI, SAFARI U NAJZNAČAJNIJEM NACIONALNOM PARKU AFRIKE U SERENGETIJU, KAO I U NGORONGORO-U KOJI JE POZNAT I KAO OSMO ČUDO SVETA.. A NA KRAJU PUTOVANJA ODMOR NA ZANZIBARU U HOTELU 4* NA BAZI USLUGE ``POLUPANSION``…

 

Polazak: 10. MART 2018.

 

13 dana / 10 noćenja

Резултат слика за lake manyarahttp://www.exsus.com/media/701881/banner-elephants.jpg

 

Резултат слика за lake manyara

Резултат слика за ngorongoro masai

 

      Dan  /  Mesto
Program putovanja
     1. dan (10.03.2018.)

BEOGRAD – BEČ - ADIS ABEBA

Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla" i sastanak sa vodičem Ponte Travel-a u 16:30 sati. Poletanje za Beč u 18:30 (let JU 604). Obrok u avionu. Sletanje u 20:05. Poletanje za Adis Abebu u 22:10 sati (let ET 725). Obroci u avionu.

      2. dan (11.03.2018.)

ADIS ABEBA – KILIMANDŽARO – JEZERO MANJARA


Related image

Sletanje u Adis Abebu u 06:00. Poletanje za Kilimandžaro u 10:20 (let ET 815). Obrok u avionu. Sletanje u 12:55 sati. Po sletanju prolaženje svih aerodromskih i pasoških formalnosti (viza za Tanzaniju se obezbeđuje na licu mesta i iznosi 50 USD). Doček od naših partnera sa osvežavajućim peškirima i šampanjcem, kao i poklonima (safari kapa, safari suveniri…). Vožnja do malog ali jednog od najlepših nacionalnih parkva, do nacionalnog Manjara za koji je Ernest Hemingvej rekao da je ‘’najlepše što je video u Africi’’ a koji je ujedno bio i omiljeni park Josipa Broza Tita. Pauza se pravi i za ručak (piknik).  Dolazak u lodž. Vreme za kratak odmor. Popodne odlazak na safari kroz park koji je poznat po veoma bogatom staništu ptica (više od 400 vrsta ptica…hiljade flamingosa, kao i pelikani, rode… ) kao i drugih životinja. Posebno je poznat po lavovima koji se penju na drveće a lepotu parka upotpunjuju mineralno jezero i rasedna dolina (Rift Vallue). Povratak u lodž. Večera. Noćenje.

   3.dan (12.03.2018.)

JEZERO MANJARA – NACIONALNI PARK SERENGETI


Related image

Doručak.


Polazak ka jednom od najznačajnijih nacionalnih parkova Tanzanije, Serengeti, koji je pod zaštitom UNESCO-a i koga poseti svake godine oko 90.000 turista. Ovaj nacionalni park pripada velikom ekosistemu Serengeti i jedan je od najstarijih na svetu. Površina parka je 14.763 km² travnatih ravnica, savana, šumovitih predela uz reke i žbunovitih predela. Nacionalni park se nalazi u severnom delu Tanzanije na granici sa Kenijom, gde se nastavlja u zaštićenu oblast Masai Mara i ima najveću koncentraciju divljih životinja. Na putu ka nacionalnom parku koji traje oko 3 sata obilazi se čuveni klanac Olduvai koji je poznat pod nazivom “kolevka života” iz razloga što su tu pronađeni fosilni ostaci živih bića za koje se veruje da su stari oko 2 milliona godina. Pauza se pravi i za ručak (piknik). Nastavak putovanja. Dolazak u lodž. Večera (set meni). Noćenje.

.

         4. dan (13.03.2018.)

NACIONALNI PARK SERENGETIDoručak. Ovog dana predviđen je odlazak na prepodnevni i popodnevni safari. U Serengetiju živi veoma raznovrstan i bogat životinjski svet, a najkarakterističnije životinje koje su obeležje parka su slon, nosorog, bufalo, lav i leopard. Svakako se mogu videti i drugi retki primerci životinja. Ručak i večera u lodžu. Noćenje.

5. dan (14.03.2018.)

NGORONGORO

Related image

Posle doručka, odlazak do Ngorongoro zaštićenog područja. Celodnevni safari. U toku safarija ručak (piknik). Povratak u lodž. Večera. Noćenje.

Ngorongoro, je poznat i kao osmo čudo sveta, Ngorongoro krater je spektakularan mikro sistem istočne Afrike, koji ima skoro sve vrste divljih životinja. Ngorongoro krater je dug 16 km i sa zidovima visokim 610 m, ovo je najveći netaknut krater na svetu. Dom za više od 25.000 velikih sisara. Ngorngoro, zaštićeno područje je u vlasništvu Masaia, u ovom delu Tazanije Masai u svojim tradicionalnim nošnjama su deo parka kao i ogromna populacija divljih životinja.

6. dan (15.03.2018.)

NGORONGORO – ARUŠA – STOUN TAUN - PLAŽA

Posle doručka, vožnja do Aruše. Ručak u Aruši ili piknik ručak u zavisnosti od okolnosti... Transfer do aerodroma. Poletanje za Zanzibar u popodnevnim satima. Sletanje u Stoun Taun. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

              7. – 11. dan (26-20.03.2018.)

ZANZIBAR PLAŽABoravak u hotelu na bazi usluge POUN PANSION. Uživanje u hotelskim sadržajima. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.

12. dan (21.03.2018.)

PLAŽA - STOUN TAUN – ADIS ABEBA


 

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Adis Abebu u 15:45 (let ET 814). Obrok u avionu. Tehničko sletanje u Kilimadžaru bez izlaska iz aviona u trajanju od sat vremena. Sletanje u Adis Abebu u 20:05 sati.

13. dan (22.03.2018.)


ADIS ABEBA - BEČ - BEOGRAD

         

Poletanje za Beč u 00:45 (let ET 724). Obroci u avionu.Sletanje u 05:15 sati. Poletanje za Beograd u 09:25 (let JU 601). Sletanje u 11:45 sati.

 

Galerija

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u dinarima po prodajnom kursu  Banka Intesa Banke)

USLUGA

SMEŠTAJ

CENA

Puni pansioni na safariju

Puni pansioni na Zanzibaru


4*

3.083 €

Doplata za jednokrevetnu sobu

449 €U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama uključujući i lokalni let Aruša - Zanzibar, smeštaj u dvokrevetnim standard sobama u lodževima 4* tokom klasik safari programa i u hotelu 4* na Zanzibaru (lokalne kategorizacije) u standard sobama , usluga punog pansiona na safariju i punog pansiona u hotelu na Zanzibaru, sva razgledanja i  transferi prema programu, sve ulaznice u Nacionalne parkove i posete navedenih objekata u programu putovanja, usluge i troškove profesionalnog vodiča koji sa grupom kreće iz Beograda, lokalni vodiči tokom safarija, neograničeno snabdevanje flaširanom vodom tokom safarija, troškovi organizovanja putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 520 € (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi kompanija objavljuje nekih 20 dana pre početka putovanja kada se štampaju karte i tada agencija zadužuje putnike za konačnu cenu avio taksi) , boravišna taksa na Zanzibaru koja se plaća u hotelu 1 Usd po noći po osobi, međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od gubitka ili krađe prtljaga, i osiguranje od otkaza putovanja, troškovi viziranja pasoša (plaća se na granici 50 USD), kao i bakšiš za lokalne vodiče i vozače koji je uobičajen na ovakvim putovanjima ...

OPIS SMEŠTAJA:

SERENA LODGE   JEZERO MANJARA www.serenahotels.com

 

Hotel se nalazi visoko na ivici terakota odrona sa panoramskim pogledom na svetlucave alkalne vode Manjara jezera. Lodž nudi jedinstvenu mešavinu safarija, mira i tišine, divljine i ornitološkog bogatstva. U tradicionalnom afričkom stilu, iza recepcije se nalazi centralna trpezarija, bar i terasa, ispod koje je bazen. Lodž ima 67 soba, bazen sa izvanrednim pogledom na jezero Manjara. Nudi veliki broj aktivnosti, kao što su dnevni izleti do Velike rasedne doline i Nacionalnog parka, šetajući safari, planinski biciklizam, kanu safari, planinarenje, šetnje kroz prirodu i tradicionalne plesne predstave u večernjim satima. Lodž je omiljena destinacija mladih avanturista i onih koji žele da iskuse safari, koji se razlikuje od uobičajenog i u kom su posetioci u bliskom kontaktu sa prirodom i divljim životinjama. Sobe imaju balkon ili verandu, kupatilo sa tušem, fen, krevet sa mrežom protiv komaraca, sef, Wi Fi.

 

SERENGETI SOPA LODŽ www.sopalodges.com/serengeti-sopa-lodge

Nalazi se na obroncima brda Niarboro, sa veličanstvenim pogledom na talasaste ravnice nacionalnog parka. Lodž ima 69 standardnih soba, koje imaju verandu sa 2 stolice i stočićem, kupatilom, mini barom. Ima i bazen.

 

NGORONGORO SOPA LODŽ  www.sopalodges.com/ngorongoro-sopa-lodge

Lodž se nalazi na Lemala brdu, na najvišem, istočnom obodu kratera Ngorngoro, svetskoj baštini, u vulkanskoj visoravni severne Tanzanije. Otvoren je 1992.godine, može da primi 190 gostiju u 92 apartmana, sa tepihom, centralnim grejanjem, mini barom, spavaćom sobom sa dva kreveta i dovoljnim prostorom za treći dodatni, kupatilom, fenom… Lodž ima i telefon, satelitsku TV, filmove o divljim životinjama. Snabdevanje vodom je iz obližnjih izvora, ali gostima se ne savetuje da piju vodu sa slavine. Deca svih uzrasta su dobrodošla, bebisiterke na zahtev. Prodavnica nudi širok asortiman proizvoda, pokloni, odeća, razglednice, lični rekviziti i sredstva za higijenu. Bazen se nalazi na samoj ivici kratera, u kom se možete kupati tokom cele godine, opustiti i uživati u zalasku sunca.
HOTEL DOUBLETREE BY HILTON RESORT ZANZIBAR NUNGWI 4*

www.doubletree3.hilton.com/en/hotels/tanzania/doubletree-resort-by-hilton-hotel-zanzibar-nungwi-ZNZDTDI/index.html   

 

Smešten na belom peščanoj plaži na severnom špicu Zanzibara, nudi luksuzne sobe sa pogledom na okean. Bujne tropske bašte u sastavu hotela sadrže otvoreni bazen i bar. Svaka soba je klimatizovana i opremljena flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Kreveti su okruženi mrežama protiv komaraca. Hotel daje uslugu besplatnog WI FI-a. Doručak se svakodnevno služi u Ngalava restoranu koji takođe nudi koktele i zabavu uživo noću. Hotel pruža i jutarnje časove joge na plaži..Doubletree  Hilton Resort Zanzibar Nungvi je samo 5-minuta hoda udaljen od centralnog seoceta Nungvi.

 

USLOVI PLAĆANJA:  UPLATA AKONTACIJE 50% PRILIKOM REZERVACIJE OSTATAK 60 DANA PRED PUT!

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

- Minimum za realizaciju programa 10 osoba

 

 

Organizacator outovanja turistička agencija licence OTP br 416/2010. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora. Planet Air subagent posrednik.

Zainteresovani ste za ovu ponudu....Prijavi se!

Ukoliko ste zainteresovani za ovu ponudu možete nam poslati prijavu pa ćemo vas kontaktirati oko daljeg dogovora

Molimo unestite datum koji vidite

Datum: 21.02.2018

Slične destinacije

11 dana | 2390e

10 dana | 699e